CK Rekrea Slovensko Tuzemská dovolená Štúrovo Podhájska Velký Meder Bešeňová Senec Patince Termální koupaliště

V mlýně na Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm loupají pohanku již od roku 1861 mechanickým způsobem, při němž nejsou znehodnocovány vitamíny. Jejich přáním je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím.

Pavel Šmajstrla

V průběhu staletí se setkáváme s mnoha způsoby drcení a mletí zrní. Nejjednodušší formou bylo drcení obilí na rovném nebo mírně zahloubeném kameni ručním kamenným drtidlem. Nejstarší podobou mlýna je mlýn tažný, který se uváděl do pohybu pomocí tažných zvířat. Obrat v produkci a kvalitě mletí nastal po zavedení vodní nebo větrné síly k pohonu mlecího zařízení.

V českých zemích má mlynářství velmi dlouhou a starou tradici, o které Vám poví spolu s mnoha dalšími zajímavostmi ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Ubytování

HOTEL U LIP foto

HOTEL U LIP

Trojanovice  (2 km)

Proč do hotelu U Lip? Za sportem či relaxací, za romantikou a hlavně za beskydskou přírodou.

1 noc od 1 150 Kč

 

HOTEL ENERGETIC foto Novinka

HOTEL ENERGETIC

Rožnov pod Radhoštěm  (8 km)

Wellness Resort Energetic nacházející se v poklidné části, blízko k přírodě, v Rožnově pod Radhoštěm je tvořen hotelem Energetic, depan...

1 noc od 1 400 Kč

 

HORSKÝ HOTEL LORKOVA VILA foto Skvělé hodnocení

HORSKÝ HOTEL LORKOVA VILA

Čeladná  (9 km)

Horský hotel Lorkova Vila se nachází v podhorské obci Čeladná, v malebném horském údolí na úpatí beskydských kopců, v čistém lesním pro...

1 noc od 1 276 Kč